De 5 största vinsterna i spelhistorien

De 5 största vinsterna i spelhistorien

Från 50p-insatser till tusentals i ett hopp om tro på deras favoritlag. De här spelarna hade turen på sin sida när de bestämde sig för att gå till bookmakers, vilket resulterade i fem av de största vinsterna i spelhistorien.

Ett miljondollarsatsning från Mayweather

Floyd ”Money” Mayweather är spelarnas kung och världens bäst förtjänande idrottsman, och han är inte främmande för att göra enorma satsningar på allt från fotboll till basket. Men det var hans 5,9 miljoner pund som skapade rubriker – han satsade på att Miami Heat skulle slå Indiana Pacers, ett spel som gav honom hela 6,49 miljoner dollar i kontanter.

De bästa 50 pence som Fred Craggs någonsin spenderade

År 2008 tog Yorkshirebon Fred Craggs beslutet att fira sin 60-årsdag med ett hästkapplöpningsspel, men det är rättvist att säga att han förmodligen inte tänkte så mycket på det eftersom han bara satsade 50 pence. Han valde ett ackumulatorspel på åtta hästar, där den enda gemensamma nämnaren var att de alla hade extremt långa odds. Spelbolagen erbjöd honom hela två miljoner i odds, men det lönade sig. Varje häst kom in på tävlingsdagen som Craggs hade förutsett och hans insats förvandlades till en utbetalning på 1 miljon pund.

Yates förutspår de magnifika sju

År 1998 blev Ascot galoppbana platsen för ett av de bästa spelen genom tiderna. Vid den tiden var Franki Dettori en populär jockey bland spelarna, men Dettori själv var en av de få personer som inte höll med om hans chanser. Av de sju lopp han skulle delta i trodde han att det var möjligt att han kanske kunde vinna två. Spelarna höll inte med och satsade på honom ändå med hjälp av den här spelguiden – en av dessa spelare var Darren Yates som satsade 67,58 pund och kombinerade alla sju loppen till ett spel och spelade på att Dettori skulle vinna dem alla. Det lönade sig och även om det fanns många vinnare den dagen, eftersom Dettori faktiskt vann alla sju loppen, tjänade ingen mer än Yates som tjänade 550 823 pund.

Mick Gibbs samlade ihop en förmögenhet

Mick Gibbs från Staffordshire, som är takläggare till yrket, har mer än bara byggnation som färdighet – han är också en skicklig spelare när det gäller ackumulatorspel. År 1999 satsade han 2,50 pund och förutspådde exakt resultatet av nio europeiska fotbollsmatcher, vilket gav honom 157 000 pund. Men det är ingenting jämfört med hans satsning 2001 där han satsade 30 pence på att förutspå vinnarna av 15 matcher i Europa med oddset 1 666 666. Även om 14 av dessa matcher inte blev som Gibbs förväntade sig, slutade den sista i straffar och den sista sparken gjorde Gibbs 500 000 pund rikare. Skulle du prova att spela på din telefon kan du kolla in FanDuel Casino appen.

Billy Walters blir den största sportspelaren

Innan Billy Walters vände sig till sportsbetting var han professionell pokerspelare. Under fyra decennier har han satsat mer pengar än någon annan i historien och det har gett honom miljontals dollar i vinster. Men hans mest upprörande insats genom tiderna var på New Orleans Saints när de mötte Indianapolis Colts i Super Bowl 2010. Vid den tidpunkten var Saints underdogs – trots detta satsade Walters 3,5 miljoner dollar och Saints vann sin första Super Bowl någonsin med 31-17. Ingen vet hur mycket Walters vann, men det var säkert en stor summa med tanke på att Saints var underdogs.

Bli först med att kommentera

Kommentera