Vad är oddsjämförelse?

Oddsen visar chanserna för vinst och det är varje spelbolag som själv gör dessa bedömningar och sätter sina odds. Oddsen är sannolikheten för att det ska bli ett specifikt resultat i matchen som man spelar på. Innan man väljer att lägga sitt spel så kan man jämföra oddsen från flera olika spelbolag och se var det högsta oddset finns. Man kan välja att själv jämföra oddsen genom att besöka varje enskilt spelbolag, annars så finns det än mängd sajter som jämför oddsen åt dig.

Oftast finns det olika sökfunktioner på jämförelsesajterna där man kan väja sport, land, turnering eller match som man är intresserad av att spela på. Att själv besöka, leta reda på och jämföra alla de olika oddsen hos de olika spelbolagen är mycket tidskrävande så att använda en sajt för oddsjämförelse sparar spelaren väldigt mycket tid. En annan fördel med att använda oddsjämförelse är att man får de nyaste oddsen från spelbolagen i realtid och kan snabbt ta beslut om hur man vill spela. Oddsen i oddsjämförelsen uppdateras och hämtas direkt från spelbolagen och uppdateras fler gånger om dagen. Att använda oddsjämförelse kan ge resultat över tid. Det lönar sig för att hitta de bästa oddsen. Målet med oddsjämförelse är att ge spelarna chanser till ett smidigt sätt att jämföra de olika oddsen och ge dem bättre vinstchanser.

Varför ska man jämföra odds?


Oddsen beskriver förhållanden mellan vinst och insats. Höga vinster delas ut på låga odds och lägre vinster delas ut på låga odds. De flesta spelbolagen erbjuder odds som är lika varandra på samma spel. Men trots att oddsen brukar vara lika så finns det alltid något bolag som erbjuder det allra bästa oddset för just det man vill spela på. Att betta på det högsta oddset är bäst men vid mindre insatser kanske det inte är lika viktigt som vid större insatser eftersom det kan skilja sig mycket på oddset, Det viktigaste är att tänka långsiktigt, Om man alltid bettar på det bästa oddset så ökar vinsterna och den genomsnittliga avkastningen för spelaren. Självklart ökar chanserna med så mycket kunskap som möjligt. Läs på om lagen, spelarna och tidigare resultat och se upp för att spela med hjärtat på exempelvis favoritlaget. Analysera, jämför oddsen och samla in så mycket information som möjligt för att få de bästa möjligheterna till att vinna.

Hur visas odds?


Odds kan visas på olika sätt. Europeiska odds är de vanligaste sättet att visa oddsen i Sverige. De Europeiska oddsen visas som ett decimaltal. Detta tal visar hur mycket vinst man får tillbaka per satsad krona. Det finns även brittiska odds där oddsen står uppställda som bråktal. Amerikanska odds är en annan variant och skiljer sig lite från de andra. Här visas oddsen som en siffra med plus eller minus framför siffran. Pluset visar vad man vinner om man satsar 100 kronor och ett minustecken visar vad man behöver betta för att vinna 100 kronor.

Det finns både fasta och flytande odds. De fasta oddsen sätts innan matchen och ändras inte. De flytande oddsen däremot kan ändras beroende på vad spelarna satsat på ett specifikt resultat.