Populära ligor att betta på

När det kommer till betting kan man göra det på många sätt, inte minst vad gäller fotboll. Det går att hitta flera tusen olika spel varje dag bara i Sverige och runt om i världen, vilket gör bettingmarknaden enorm.

Fotboll är världens största sport, och av den enkla anledningen den största sporten när det kommer till beting. Men frågan är, med hundratals ligor över hela världen, för olika åldrar, kön och nivåer, vilken är den populäraste?

Vilka ligor bettar svenskarna på mest?

Ja, låt oss reda ut den här frågan en gång för alla. Många undrar vilka populära ligor att betta på som det finns, och svaret är såklart många. Vi vet ju redan om att utbudet för betting när det gäller fotboll är i princip oslagbart.

Men alla spelar väl inte på samma ligor? Det är klart att det finns folk som lägger spel på andradivisioner i Kazakstan eller Bolivia. Det har såklart sin charm att spela på de mindre ligorna många gånger. Inte minst då det finns oväntade skrällar att hämta in där.

Samtidigt vill man vara del av att betta på det största inom det största, vilket leder oss tillbaka till den första frågan: vilken är svenskarnas favoritliga för betting?

Premier League

Det första svaret kan inte komma som någon överraskning för någon. Premier League har alltid varit den internationella ligan som träffat svenskarna rakt in i hjärtat. Sedan Tipsextra gjorde sin första sändning av den brittiska ligafotbollen 1969 har intresset inte svalnat. Därför är den svenskarnas favoritliga för betting.

La Liga

Att tippa spansk fotboll är också något som faller många svenskar perfekt i smaken. La Liga skiljer sig såklart från Premier League i många avseenden. Bets som är populära för La Liga är inte minst antal mål. Att spela på över x antal mål är populärt, då det generellt slås in fler baljor här än i många andra toppligor.

Serie A

Det finns många åsikter om italiensk fotboll, men att den saknar passion kan ingen någonsin säga emot. Serie A har gång på gång bjudit på stekheta möten och bjuder dessutom på flera rivalmöten. Med lag som Juventus, Inter, Milan, Roma, Lazio med flera, och en viss Zlatan Ibrahimovic som har huserat många år i ligan, är det inte konstigt att svenskarna gillar att lägga spel på Serie A.

Bundesliga

En annan liga som också ses som en favorit är tyska Bundesliga. Det kanske inte är så konstigt om man tänker efter lite. Många svenskar har länge varit fascinerade över Tyskland som land, inte minst matutbudet, och en och annan god öl. Men även den tyska fotbollen går hem hos svenskarna, som gillar att spela här. Inte minst på Bayern München och Dortmund.

Allsvenskan

Att Allsvenskan går hem hos de svenska spelarna kan förstås inte heller smälla ner som en större bomb. Allsvenskan har det som de internationella ligorna inte har, hemmakänslan. Den väcker lokalpatriotkänslan hos många.

Medan ytterst få svenskar håller bottenlag i Italien eller Spanien finns det många i vårt land, logiskt sett, som håller på alla lag. Med klubbar som Hammarby, AIK, Malmö FF, Djurgården och IFK Göteborg finns det också många heta bataljer att vänta sig varje säsong, varje vecka.

Bli först med att kommentera

Kommentera