Värdet av att jämföra odds på fotboll – exempel på hur det fungerar

Vill du sätta dig in i hur bettingmarknaden fungerar är det viktigt att förstå värdet av att jämföra odds. Oddsjämförelser är en aspekt av betting som många förbiser – och det kan vara ett stort misstag. Det gäller inte minst för sporter som fotboll, som det erbjuds extremt mycket spel på, vilket innebär att oddsen kan variera märkbart mellan olika sajter.

Därför är det viktigt att jämföra odds

Brukar du spela på fotboll och vill ta dina bettingkunskaper till nya nivåer är det en bra idé att börja ta oddsjämförelser på allvar. Det finns enormt mycket spelmöjligheter på just fotboll, och du kan hitta odds på Fotboll.com om du behöver en bra utgångspunkt.

När det kommer till betting specifikt på fotboll kan det vara extra viktigt att göra jämförelser. Eftersom fotboll på många sätt är världens största sport, även på spelmarknaden, kan oddsen som erbjuds på diverse sajter skilja sig åt relativt mycket. Vikten av att jämföra odds på fotboll grundar sig kort och gott att det är en möjlighet att få bättre förutsättningar vid vinst.

Det gäller givetvis alla spel som finns tillgängliga på oddsmarknaden, men eftersom utbudet på fotboll är så stort går det ofta att lokalisera större oddsskillnader inom den sporten.

En annan fördel med att jämföra odds på just fotboll är att det är relativt smidigt att göra enklare jämförelser – åtminstone när det kommer till de stora matcherna. De populäraste oddsen på fotboll kan du hitta på i princip vilken bettingsida som helst.

Vill du däremot utföra mer grundliga jämförelser är det smart att vända sig till någon form av guide, som ovan nämnda Fotboll.com, som kan snabba på processen något.

Exempel på hur det fungerar

Begreppet många bäckar små är mycket relevant för oddsjämförelser. Tittar du på en enskild match i en stor liga, som exempelvis Premier League, kommer oddsen sannolikt se snarlika ut på olika spelsajter, och då kan jämförelsen kännas aningen meningslös. 

Det kan givetvis vara värt att göra några snabba jämförelser ändå, men de stora fördelarna kan du dra nytta av i samband med kombinationsspel. Eftersom oddsen som bygger ett kombinationsspel multipliceras med varandra kan de där små marginalskillnaderna bli väldigt betydelsefulla tillsammans.

Säg att du kombinerar spel på fem matcher där oddsen på vardera match är 0,2 högre på en spelsajt än en annan; var för sig är skillnaden näst intill obetydlig, men när de slås ihop behövs det inte mycket för att de där små skillnaderna ska bli betydelsefulla.

Exempel: På sajt 1 kombinerar du fem spel med oddsen 1,15; 2,03; 1,77; 2,22 och 1,54, vilket ger ett samlat odds på cirka 14,13 för hela spelet. Motsvarande spel på sajt 2 har oddsen 1,17; 2,05; 1,79; 2,24 och 1,56. Enskilt är oddsen nästan identiska, men när vi kombinerar dem på sajt 2 uppgår det sammanlagda oddset istället till 15 – en märkbar ökning gentemot sajt 1.

Med andra ord, ju fler bäckar små desto större skillnad. Det handlar kort och gott om enkel multiplikation.

Betting på fotboll är en form av underhållning, och många spelar mest för att addera lite extra spänning i samband med att favoritlaget spelar. Tillhör du den kategorin spelare behöver du inte nödvändigtvis bry dig om oddsjämförelser i någon större utsträckning – och det är givetvis mer än okej. Tillhör du däremot skaran som finner ett värde i att knåpa ihop smarta kombinationsspel och att hitta de bästa spelmöjligheterna är det ett måste att jämför odds. Inte minst när det kommer till fotboll.

Bli först med att kommentera

Kommentera