Hur fungerar livebetting och liveodds?

Sports betting banner, live bet application service for gambling, human hand hold mobile with teams score on screen, gold coins flying around, soccer ball in goal net. Realistic 3d vector illustration

Har du suttit hemma i TV-soffan och känt att snart kommer mitt lag att göra mål! Du är inte ensam om den känslan, utan det är något som många har känt, många gånger. Men visste du att det tack vare livebetting är möjligt att tjäna en hacka på sin magkänsla?

Så fungerar livebetting

Att livebetta är något du kanske hört talas om förut. Det vore inte helt konstigt i så fall. Att spela på odds live är något som är vanligt förekommande nu för tiden och det har faktiskt till och med blivit en egen gren inom betting.

Kort och gott är live ordet som du ska fokusera på här. Det man som spelare gör är att spela live, under tiden som matchen går. Det innebär att bettet läggs inte innan matchstart med god marginal utan några minuter in i matchen – eller kanske rent av under stopptiden på fotbollsmatchen.

Skillnaden på odds och liveodds

Det innebär att skillnaden mellan vanliga odds samt liveodds egentligen utgår från tiden det är möjligt att lägga sitt spel. För de vanliga oddsen avslutas möjligheten att använda dem några sekunder innan matchen officiellt ska kickas igång.

Vad det gäller liveoddsen pågår de egentligen fram till det att matchen börjat – tills att den slutar. Det skapar då stora möjligheter att utnyttja känslor, blandat med fakta och bra liveodds för sköna vinster.

Störst chans att vinna på liveodds

Det finns några sätt att vinna på när det kommer till liveodds. En del spelare utnyttjar att vissa lag har svårt att göra mål i början, eller ofta hamnar i underläge, för att sedan komma igång i slutet. Till exempel görs det genom att vänta en kvart eller en hel halvlek på att spela på vinst, när oddsen kan ha gått från 1.50 till 2.00 på en favorit. Att vänta tills motståndarna gör mål mot till exempel Barcelona, för att sedan invänta att Messi ska komma igång och vända på det hela, är också alternativ som används.

En teknik som används relativt flitigt ute på spelmarknaden är att vinna lite men ofta. Man ska spela säkert, är undertonen här. När det gäller liveodds kan många matcher i slutet redan vara avgjorda, vilket kanske inte ger mer än 1.10-1.30 tillbaka. Men genom att sätta många bet, på matcher som går att nästan kalla garanterat klara, är det möjligt att vinna bra tillslut.

Bra att tänka på om livebetting och liveodds

Det kan vara extra roligt att spela på livebetting. Att sitta och han en känsla på vem som ska göra nästa mål mellan Hammarby och AIK, för att sedan se det hända, är tillfredställande. Däremot finns det saker som kan vara bra att veta om. Bland annat gäller det när man kan spela på liveodds eller inte.

Oddsen förändras löpande, ofta ganska fort, under en spelminut på en match. Det kan ändras flera gånger på 20 sekunder i en basketmatch till exempel. Därför gäller det att vara snabbtänkt här. Även eftersom det sker en fördröjning på 5-7 sekunder för att acceptera betet om man spelar live.

Bli först med att kommentera

Kommentera